VW Golf VII GTI : se představuje

GTI-VII-6
 

 

 

 

 

 

Koncept Volkswagenu Golf se nám představil už na autosalonu v Paříži. Produkční verze se od něj moc neliší. Přední nárazník je trochu agresivnější a masku chladiče doplnila červená linka, která zasahuje až do světlometů. GTI má ztmavené zadní diodové svítilny a taky typické dvojité koncovky výfuku.

V kabině najdeme tříramenný volant a taky kostkované sedačky. GTI se bude v základu nabízet s třídveřovou karoserií a za příplatek s pětidveřovou.

Pod kapotou najdeme přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI s výkonem 162 kW (220 k), který bude mít točivý moment 350 N.m. V rámci příplatkového paketu Performance může mít výkon 169 kW (230k).

GTI zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,5 s a pojede až 246 km/h, s  paketem Performance  jsou hodnoty následující: 6,4 s a 250 km/h. O přenos výkonu na přední kola se postará šestistupňový manuál nebo automatická převodovka DSG.

Se šestistupňovým manuálem má GTI spotřebu v kombinaci 6,0 l na 100 km, se šestistupňovým DSG pak 6,5 l na 100 km.  GTI dostane elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, ale rámci paketu Performance ji nahradí mechanický samosvor. Celé auto má vážit 1351 kg. Cena je stanovená na 28 350 Eur.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>